Dhr. Brobbel

De Vlaardingse kunstschilder A.C. (Anton) Brobbel (1941) was zich in zijn jeugd niet zo bewust van zijn schildertalent. Door zijn werk bij Kunsthandel Blijleven in Vlaardingen ontdekte hij gevoel voor de schilderkunst te hebben. Vooral realistische kunstwerken trokken zijn aandacht.  ‘Schilderen begint met goed kijken’, stelt Brobbel, en daaruit blijkt al zijn voorliefde voor realisme. ‘Wat wordt precies mijn onderwerp? Waar komt het licht vandaan? Wat wordt mijn compositie? Welke kleuren krijgen accent?’ Dat hij zich met deze vragen bezighield tijdens het schilderen is duidelijk terug te zien in de schilderijen. Vele werken heeft hij gemaakt, waarvan een deel nog bij hem thuis in het atelier of aan de muren hangt. Een groot deel is verkocht.

Jarenlang maakte de kunstschilder samen met zijn vrouw kunstkaarten van zijn schilderijen. Duizenden exemplaren zijn verkocht; de opbrengst was altijd bestemd voor de verbreiding van Gods Woord in deze wereld. In 2019 schonk Brobbel de foto’s van zijn schilderijen aan Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG). Vanaf mei 2020 zijn op deze website kaarten van zijn kunstwerken te koop. De kunstwerken blijven op deze manier bijdragen aan de uitbreiding van Gods Koninkrijk.

Blijf op de hoogte

Wilt u een digitale update ontvangen met de ontwikkelingen van Fotokaarten-Zending? Meld u dan gratis aan voor de nieuwsbrief. Uw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet aan derden verstrekt.